Kategorier
Okategoriserade

Att välja hundfoder – en stor fråga

För många hundägare är hundfoder långt ifrån en enkel fråga. Om man har otur kan det till och med vara en utmaning som präglar vardagen hela hundens liv.

Alla hundägare kämpar med någon form av utmaning kopplat till sin hund och sitt hundägarskap. Det kan till exempel vara att hunden är rädd för bilar, blir stressad av mycket folk eller att den kanske blir åksjuk av att sitta i bilen. Men en mer fundamental sak i vardagen som många hundar, och dess ägare, behöver hantera är frågan om mat.

Frågan om hundfoder är nämligen inte helt enkel. Har man tur så har man en hund utan några större preferenser och som äter allting. Då är kanske maten det minsta problemet. Men många hundar är kräsna och vägrar äta det som serveras. Vid sådana tillfällen kan foder bli ett problem som förföljer hunden genom hela livet.

Hundfoder splittrar många hundägare

I många fall handlar det inte heller enbart om hur fodret smakar. Det kan också vara så att hunden är allergisk mot någon ingrediens eller ämne som finns i vanlig hundmat. Då är det inte ovanligt att man behöver testa sig igenom en djungel av olika varianter innan man hittar rätt foder som passar just ens egen hund.

Sedan finns ju förstås en annan debatt också. Den om torrfoder kontra färskfoder. En fråga som splittrar många hundägare – och antagligen kommer att fortsätta göra under all framtid. Det viktiga är förstås att lära känna sin hunds behov och preferenser och därefter hitta rätt foder.

Hitta bra hundfoder för din hund på Rusta: rusta.com/se/sv/fritid/husdjur/hund/hundfoder/