Kategorier
Tandläkare

Tandläkare i Solna gör en undersökning av tänderna

Det är viktigt att tänderna får rätt vård för att du ska slippa problem som tandvärk. En gång per år bör du låta en tandläkare i Solna göra en undersökning.

Varje år bör man gå till tandläkaren för en undersökning av munnen. Det hela börjar med att man pratar om eventuella besvär eller liknande. Därefter gör tandläkaren en undersökning. De tar röntgenbilder för att se hur tänderna och rötterna mår. Har man börjat få karies, så syns det då. På undersökningen kollar de även eventuell tandlossning. Detta är ett problem som många får med tiden.

Man undersöker om det finns tandsten, hur tandköttet ser ut och även tunga och gom ses över. Tandläkaren gör en noggrann undersökning i munnen för att se om något måste åtgärdas. Om det finns något som antyder att det kan bli ett problem, så fixar de det. Ofta bokar man då in en ny tid för att ta hand om problemen som finns i munnen.

Förebygg tandproblem hos tandläkare

Tandläkaren arbetar med att lokalisera problemen, lösa de som finns och även förebygga nya problem. Detta är anledningen till varför man minst en gång per år bör gå till en tandläkare i Solna. Då har man störst chans att slippa jobbiga besvär med tänderna. Det finns fler sätt att förebygga problem. Det är genom att vara noggrann med sina tänder och ta hand om dem på rätt sätt.

Minst två gånger per dag bör man borsta tänderna noga. Man bör använda tandtråd för att inte matrester ska fastna mellan tänderna. Utöver det är det även bra att tänka på vad man dricker och äter. Socker och kolsyrad dryck är väldigt dåligt för tänderna. Det kan ta bort emaljen vilket i sin tur kan leda till smärta och problem med tänderna.