Kategorier
Tandläkare

Bota tandläkarskräcken med rätt tandläkare i Solna

Det är något som många inte delar med sig av. Men är det någon du bör berätta för att du har tandläkarskräck är det din professionella tandläkare i Solna.

Tandvårdsrädsla. Många känner den, men få pratar om den. Enligt en undersökning från Göteborgs universitet kan man se att hela 19 procent av de slumpvis utvalda 3 500 personerna som tillfrågats lider av någon typ av tandvårdsskräck. Mycket inom tandvården har dock förändrats under se senaste 50 åren.

De flesta som arbetar inom tandvården är i dag medvetna om att det finns patienter som känner en rädsla inför att gå till tandläkaren. Rädslan kan yttra sig genom generell oro, rädsla för verktyg, rädsla för tandvårdspersonal eller rädsla för medicinska komplikationer. Det är viktigt att du berättar om din rädsla när du bokar ditt tandvårdsbesök.

Vad kan jag med tandläkarskräck göra själv för att underlätta ett besök hos min tandläkare?

Utöver att berätta för personalen om din rädsla kan det vara bra att ta med dig någon som sällskap. Kanske någon i familjen eller en vän som du känner dig trygg med. Det kan även hjälpa att lyssna på något lugnande i lurarna eller att be om någon form av lugnande.

Hos tandläkare Solna Dental blir du alltid mottagen på ett professionellt och omtänksamt sätt samt erbjuden en individuellt anpassad tandvård. Mottagningen är van vid att ta emot patienter med tandläkarskräck och jobbar för att du ska känna dig så trygg som möjligt innan, under och efter ditt besök.