Kategorier
Okategoriserade

En förlegad bild av en advokat skapas i Hollywood

Bilden av en advokat som hård och lurig skulle många advokater troligen kalla förlegad. En bra advokat följer lagen till punkt och pricka utan fuffens.

Genom otaliga serier och filmer har advokater blivit en yrkesgrupp som många människor ser upp till. Ofta porträtteras en advokat som stenhård, helt orädd i sitt arbete och med fler än ett ess i rockärmen. En hal typ som inte räds att tänja på lagen för att få till ett så positivt utfall för sin klient som bara är möjligt.

Denna bild av advokater kan kallas något smal. De advokater som arbetar på advokat Salmi & Partners i Stockholm och Göteborg eller liknande byråer sysslar inte uteslutande med mål gällande grov kriminalitet. De flesta advokater arbetar även med företagsjuridik och annat som sällan berörs i advokatserierna.

En advokat på rätt sida lagen

Inte sällan frångår advokaterna i Hollywoodfilmerna det som står i lagen. Använder små trick som är fördelaktiga för sina klienter och vinner därmed målen på ren knockout. Så fungerar det sällan i verkligheten. Av en svensk advokat kan man som klient förvänta sig laglydig hjälp och stöd kring alla typer av juridiska frågor.

Även om advokat Salmi & Partners i Stockholm och Göteborg eller någon annan byrå alltid har sina klienters bästa för ögonen vet de exakt var gränsen går i deras arbete. Att fuska, ta till otillåtna medel och kalla opålitliga vittnen hör inte till vardagen för svenska advokater. Sådant hör, till mångas stora förtjusning, enbart underhållningsvärlden till.